Защита от слънцето

лазерна-епилация-17

Защо трябва да се пазим от слънчевите лъчи преди и след лазерна епилация Пловдив?

През лятото не само е горещо, а и денят става по-голям. Това означава, че сме изложени на безпощадните, вредни за кожата слънчеви лъчения, много по-дълго. От една страна, ни вредят заради, разрушения озонов слой, който пропуска опасните ултравиолетови лъчи, а от друга, чисто и просто, можем сериозно да изгорим.

В стремежа си за шоколадов тен, все повече жени и мъже съчетават плажовете със солариум, като голям процент от тях се възползват от услугите на солариума и през зимата.

В момента, обаче, няма да говорим за последствията от изкуственото почерняване, а защо и слънцето, и солариумът са вредни за лазерно епилираната кожа.

Напредъкът на технологиите и лазерното развитие вече позволяват лазерна епилация през цялата година. Лазерите не се влияят от метеорологичните условия, а единствено от Вашият тип кожа и пигмент на косъма. Въпреки множеството тестове и непрекъснатите подобрения, довели до откриването на върха в лазерното развитие – лазери Александрит, е препоръчително да не излагате кожата си на слънце преди лазерната епилация.

  • Защо?

Едно от условията за качествен резултат, без странични ефекти, при лазерното епилиране, е цветът на кожата да е максимално близък до естественият й тен. При слънчев загар и солариум, пигментацията на кожата Ви е повишена, а както знаете, светлинния лъч се привлича именно от това. Възможните лазерни изгаряния и зачервявания са по-характерни за фотоепилацията, но не са изключени и при лазерната епилация. От друга страна, слънчевите лъчи изсветляват космените стъбла и това понижава качеството на лазерното епилиране. Александритните лазери са съвместими с всички типове кожа и показват еднакво добър резултат, както при много светли, така и при по-тъмен цвят косми. Въпреки това е най-добре, ако окосмяването е естествено по-светло, отколкото изрусено по изкуствен път. Косми, подлагани на боядисване не могат да се повлияят от лазерно епилиране.

В лазерен център „Армада”, град Пловдив можете да се възползвате от безплатната консултация със специалист, която предлагаме и да получите по-подробна информация за вредното влияние на слънчевите лъчи и солариума преди лазерна епилация.

Между сеансите също не се препоръчва да излагате третираните зони на слънце. Дерматолозите съветват да използвате висок фактор слънцезащитен крем (30-ти или 50-ти), тъй като кожата на епилираната зона не само е много чувствителна, а и евентуален слънчев загар, би могъл да доведе до прекратяването на процедурите.

Ние от лазерен център „Армада” предлагаме професионално обслужване, с последен модел Александритен лазер, екип от специалисти и медици, изцяло на Ваше разположение и безупречен резултат след лазерното епилиране. Защото сме най-добрите!

Заповядайте при нас!