Лазерна Епилация и депилация

лазерна-епилация-28

Лазерна Епилация Пловдив и депилация: къде е разликата?

Много хора употребяват думите „епилация” и „депилация” за една и съща процедура: отстраняване на нежеланото окосмяване. В действителност, в тълковния речник ще забележите, че депилацията означава точно това „отстраняване окосмяването по тялото”. Съществува обаче съществена разлика, когато говорим за методите на епилация и депилация.

 

  • Какво представлява методът депилация?

Депилацията е начин за отстраняване само видимата част на космите, т.е при нея не се засяга корена на косъма, а само се скъсява неговата дължина, така че той да не се забелязва на повърхността на епидермиса.

 

  • Какво представлява методът епилация?

При епилацията се отстранява и видимата част на косъма, и неговият корен, т.е нарушава се космения фоликул и луковица. След няколко процедури, космите изтъняват и има голяма вероятност напълно да изчезнат.

 

  • Какви начини за обезкосмяване включва депилацията?

Най-често използваният метод за депилация е бръсненето. Този евтин, бърз и лесен начин за отстраняване на нежеланото окосмяване обаче крие някои рискове. След депилация със самобръсначка е възможно да получите силно раздразнение на кожата, заради т. нар. „гладко бръснене”, чрез което се стремим максимално да скъсим дължината на косъма. Други неприятни последици са врастналите косми и обратния ефект, при който окосмяването се завръща по-здраво и по-тъмно, след около ден.

Кола маската е вторият най-известен начин за депилиране. Тя накъсва косъмчетата и Ви позволява да се радвате на гладка кожа в рамките на 1-3 седмици. Недостатък е болезненият начин на депилация и чакането космите да достигнат необходимата дължина, за да може отново да ги премахнете.

Последният, не толкова ефективен начин за депилиране са т. нар. крем депилатори. Това са различни кремове, пяни или спрейове, които бързо и безболезнено отстраняват нежеланото окосмяване. Те също премахват видимата част на косъма и продължителността на ефекта им трае няколко дни.

 

  • Какви начини за обезкосмяване включва епилацията?

Фотоепилацията е вече остарял, но все още приложим метод за отстраняване на космите и техните корени. При нея се работи изцяло със светлинни вълни, които изгарят нежеланото окосмяване. Необходими са няколко процедури, за да се увреди напълно космения фоликул, но ефектът е значително по-слаб от този на лазернатаепилация.

Лазерната епилация е най-модерният, бърз и безболезнен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. При нея, светлинната вълна се преобразува в топлинна енергия и уврежда цялостно структурата на косъма. След няколко процедури космите изтъняват и започват да падат.

Най-добрият лазер за лазерно епилиране е Александритният.

Лазер център „Армада” работи изцяло с Александритни лазери и предлага висококачествено лазерно епилиране на всички зони от тялото и лицето.

Заповядайте при нас, където ще забравите за досадните косъмчета и силната болка от тяхното отстраняване.

Очакваме Ви!