Лазерна Епилация на Бикини

лазерна-епилация-29

Лазерна епилация Пловдив на бикини зона – най-доброто решение за плажа!

Премахването на излишното окосмяване в бикини зоната е процедура, която в XXI век започва да прави почти всяка жена. Модата на бикините, култа към здраво тяло, фитнес клубовете, откровени фотосеси – всички тези фактори се комбинират и водят до факта, че точно бикини зоната се превърна в един от атрибутите на ухажване. Лазерната епилация на бикини зоната е чудесен начин за постигане на осезаеми резултати.

Как мога да се отърва от нежеланото окосмяване?

Космите в тази област са гъсти, тъмни, а кожата – много нежна, почти бяла. Това са идеални условия за лазерна епилация на бикини линията, тъй като светлинната енергия се абсорбира най-добре от тъмния пигмент. Колкото по-тъмен е косъма, толкова по-голям е ефектът на лечение и по-ниска чувствителността по време на сесията.

Недостатъци на другите методи за обезкосмяване на триъгълник:

 • Чрез бръсненето можете да се порежете и след процедурата в повечето случаи се появяват огнища на възпаление, подкожни косъмчета и “гнойни пъпки”. На втория ден след бръснене расте схванат бодливите четина;
 • Кола маската изисква спазването на определена температура и може да предизвика изгаряния. Премахване на космите ще се налага на всеки 2 седмици;
 • Епилатор и конец – твърде болезнени процедури в областта на пубиса, срамните устни и вътрешната част на бедрата.

Плюсове на лазерната технология

Лазерна епилация на бикини зона е лишена от всички недостатъци, присъщи на методите за депилация. Действието на лазера не се основава на скубане или премахване на видимата част на косъма, а на унищожаването на фоликула.

В момента на излъчването светлината се абсорбира от тъмния пигмент на косъма и веднага прониква във фоликула. Той се разрушава от топлината и след това пада.

По време на лазерна епилация на бикини линията може да се действа само върху космите във фаза на активен растеж. Ето защо, след първото посещение е препоръчително да се планува втората фаза след 4 седмици. За постигане на максимален ефект най-добре е да се извърши курс от 6-8 сесии.

Варианти за лазерна епилация в бикини зоната:

 • По линията на бельото (от всяка страна се отстранява около 2 cм и 2 см отгоре )
 • Дълбоки бикини (премахване на косми около 3 см от слабините, пубиса е тънка ивица), ако е необходимо, космите се отстраняват напълно;
 • Общи бикини (премахват се всички косми от областта на пубиса и срамните устни). Ако се желае, косми може да се оставят под формата на ленти, квадрати и т.н.

Противопоказания

Лазерна епилация в бикини зоната има минимални ограничения:

 • Онкологично заболяване;
 • Възпаление на кожата в очакваните зони на въздействие;

Препоръки преди и след процедурата

По време на консултацията медицинският специалист определя типа, прага и избира оптималния режим на работа. Съставя се списък на лични препоръки, но има някои общи:

 • не могат да се правят слънчеви бани две седмици преди и след процедурата;
 • космите трябва да са с дължина от около 2-3 мм;
 • първите дни след процедурата се препоръчва да се носи меко памучно бельо;
 • след лазера е важно да се въздържате от всички други методи за депилация!

След лазерната епилация на бикини зоната ще се насладите на спокойна почивка на плажа и ще се чувствате уверени и добре поддържани в рамките на няколко седмици.