Лазерна Епилация на мищници

лазерна-епилация-26

Какви са плюсовете и минусите на Лазерна епилация пловдив на подмишниците?

Космите на подмишниците могат да бъдат неудобни за много жени, и да се отървем от нежеланото окосмяване може да бъде постоянна битка. Лазерна епилация пловдив на мишниците се превърна в популярен вариант за много жени, които искат да се отърват от ежедневното неудобство от бръснене на подмишниците или болката от кола маска.

Има много ползи от лазерната епилация, но има и някои отрицателни последици, които включват болка и риск от промяна на цвета на кожата.

Лазерната епилация на подмишници работи чрез изпращане на светлинни вълни до корена на косъма или фоликула. Светлинните лъчи убиват косъма и предотвратяват повторен бъдещ растеж. Има различни видове лазери за епилация и хората трябва да се консултират с лекар, който да препоръча правилният тип лазерно устройство за неговия тип кожа, цвят на косата и дебелината на косъма. Някои медикаменти обикновено са необходими за окончателното премахване на космите под мишниците и понякога са необходими няколко сесии, за да да се предотврати растежа на космите.

Има много предимства на лазерната епилация на мишниците. Кола маската и бръсненето може да предизвикат дразнене и подутини, потъмняване на кожата, дискомфорт и последващият растеж на космите изисква лицето да извършва тези дейности за поддръжка на дневна или седмична база. Лазерната епилация дава или постоянен резултат или значително намалява дебелината и размера на космете. Налице е също така почти нулева опасност от израстване на подкожни косъмчета. Болката обикновено е минимална по време на сесията, и обикновено има само леко зачервяване на площта, която се обработва с лазер.

Лазерното отстраняване на космите на мишниците има някои свързани рискове и усложнения. Хипопигментация и обезцветяване на кожата е обща грижа за много хора, особено тези с матова или по-тъмна кожа. Мехури, изгаряне, или увреждане на кожата може да се появи в някои редки случаи. Много хора изпитват болка и дискомфорт по време на първоначалните процедури, но тези симптоми обикновено намаляват през следващите сесии на лазерно лечение. Процедурите на лазерна епилация са най-ефективни за хора, които имат светла кожа и тъмно кафява или черна коса.

Възстановяването от процедурата обикновено е бързо и се изискват минимални усилия, но някои хора имат усещане за лющене и чувствителност на кожата. Човек не трябва да излага кожата на мишниците си на слънце в продължение на дълги периоди от време след сесията на лазерна епилация. Също така трябва да бъдете внимателни при прилагането на кремове, които съдържат химикали или други остри вещества.