След Лазерна Епилация Пловдив

лазерна-епилация-11

Какво трябва да се направи след Лазерна Епилация Пловдив

За да се избегнат възможни нежелани реакции, всички пациенти трябва да предпазват кожата си от слънцето. След лазерна епилация, вие трябва да:

 • избягвате директна слънчева светлина.
 • не използвате солариум или всяко друго оборудване за придобиване на тен.
 • следвайте инструкциите на вашия дерматолог.

Вие ще установите леко зачервяване и подуване след лечението. Това често прилича на леко слънчево изгаряне. Прилагането на студен компрес може да спомогне за намаляване на дискомфорта.

Кога ще забележа резултатите от лазерната епилация?

Вие най-вероятно ще видите резултатите веднага след лечението. Резултатите варират при различните пациенти. Цветът и дебелината на косъма, областта, която се обработва, вида на използвания лазер и цвета на кожата влияят на резултатите. Можете да очаквате намаление на космите с 10% до 25% след първото третиране.

За премахване на космите повечето пациенти се нуждаят от 2-6 процедури. След приключване на обработките, повечето пациенти не виждат косми на третираната кожа в продължение на няколко месеца или дори години. Когато космите отново прорастнат, има тенденция да бъдат много по-малко , да бъдат по-фини и с по-светъл цвят.

Докога ще траят резултатите от лазерна епилация?

Повечето пациенти остават без окосмяване в продължение на месеци или дори години. Когато някои от космите израстнат отново, то най-вероятно ще бъдат по-незабележими. За да се запази зоната без окосмяване, може да се наложи да се поддръжка лазерното лечение.

Какви са възможните странични ефекти?

Най-честите нежелани реакции са леки и продължават 1-3 дни. Тези нежелани реакции включват:

 • Дискомфорт.
 • Подуване.
 • Зачервяване.

Други възможни нежелани реакции включват:

 • Мехури.
 • Херпес симплекс (херпес) огнища.
 • Инфекции.
 • Белези.
 • Избелване на кожата или потъмняване.

С течение на времето, цвятът на кожата се връща към нормален. Някои промени в цвета на кожата, обаче, са постоянни. Ето защо е толкова важно да се доверите на лекар, който е специалист в лазерното лечение и има по-задълбочени познания за кожата.

Също така е важно да следвате инструкциите на вашия дерматолог. Следвайте инструкциите за подготовка и за последващи действия и значително ще намалите риска от нежелани реакции.

 

Когато е безопасно да се направи следващата процедура на лазерна епилация?

Това варира от пациент на пациент.  Премахването на космите често изисква серия от лазерни процедури. Повечето пациенти могат да провеждат лазерна епилация веднъж на всеки 4 до 6 седмици. Вашият дерматолог ще ви каже кога е безопасно да бъде вашата следваща процедура.

Повечето пациенти след време установяват повторно израстване на космите. Вашият дерматолог ще ви каже, кога можете да имате последваща лазерна епилация за поддържане на резултатите.