Хипертрихоза – Лазерна епилация пловдив

епилация-армада-1

Никой не е застрахован от евентуални заболявания или неочаквани състояния на човешкото тяло. Те могат да бъдат вродени или да се отключат с течение на годините. Хипертрихозата е именно такова заболяване, по-известно като патологично окосмяване, обхващащо определени зони или цялостно окосмяване по тялото и лицето.

  • Какво представлява Хипертрихозата?

Хипертрихозата е състояние на организма, при което човек страда от прекомерно окосмяване. Космите могат да се появят в определени зони или по цялото тяло, както и лице. Те са много по-тъмни и по-дебели, от обикновеното окосмяване.

 

  • Фактори, отговарящи за появата на Хипертрихоза:

Израстването на множество тъмни и дебели косми, може да бъде породено от редица причини, като: генетични фактори – още с раждането или през първите години на развитие на детето; ендокринни нарушения – неправилна функция на жлезите с вътрешна секреция; вследствие прием на медикаменти – най-често такива на хормонална основа; при наличие на ракови образувания – засиленото окосмяване може да е признак, за раково образувание на някоя от жлезите в организма Ви.

 

Диагнозата „Хипертрихоза” се поставя от дерматолог – специалист, след задължително направени изследвания на хормоналния и ендокринния Ви статус, както и след провеждането на трихограма. Трихограмата е изследване на космите. За направата му са необходими около 50-60 косъма, които се проучават под светлинен микроскоп.

 

  • Лечение на заболяването:

Хипертрихозата е опасна не толкова за физическото здраве на човек, колкото за неговата психична стабилност и самочувствие. При хората, страдащи от Хипертрихоза, се наблюдава ниска самооценка, умишлена изолация, а понякога се стига и до психични разстройства. Затова е много важно, заболяването да се потисне навреме. Ако то е породено от ракови образувания или хормонален дисбаланс, би следвало лекуващото лице да назначи курс на лечение. Друго ефективно решение е епилацията.

Иновация в сферата на обезкосмяването е лазерното епилиране. След него ще се радвате на възможно най – дълготраен резултат, който значително ще подобри начина Ви на живот, социалните Ви контакти и самочувствие.

При лазерното епилиране, силната болка, характерна за познатите Ви методи за депилация, е сведена до минимум. Това е изцяло нов, безболезнен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Най-голям ефект при лазерните процедури е отчетен при употребата на Александритен лазер. Той е последно поколение технология, проектирана единствено за лазерна епилация. Придружен с подходящ курс на лечение, лазер Александрит, ще Ви помогне завинаги да се отървете от нежеланото окосмяване, било то в следствие и на коварно заболяване като Хипертрихозата.

Ние от лазерен център „Армада”, град Пловдив, Ви предлагаме лазерна епилация с Александритен лазер, висококачествено обслужване и гарантиран резултат.

Заповядайте при нас!