Хирзутизъм – Лазерна епилация пловдив

епилация-лазерна

Хирзутизъм, в пряк превод от латински, означава „космат”. Същинското тълкувание на думата обаче, показва, че това е рядък вид окосмяване при жените, на зони, които попринцип имат малка или никаква космена покривка. Нестандартни места като брадата, областта над горната устна или под ушите, са най-честите жертви на хирзутизма.

Хирзутизмът не е болест, а симптом на заболяване, което може да бъде: синдром на поликистозните яйчници; синдром на Кушинг; вродена надбъбречна хиперплазия; тумори в яйчниците или надбъбречната жлеза, както и да се появи вследствие от прием на лекарства на хормонална основа.

Същността на този симптом се изразява в повишеното отделяне на хормона на противоположния пол в женския организъм – т.е на андрогени (мъжки полови хормони). От това произтичат редица други проблеми и промени, като нередовна менструация, мутиране на гласа, акне и т.н. Не бива да се бърка с Хипертрихозата (патологичноокосмяване), която, за разлика от Хирзутизма, не се поддава на антиандрогенно лечение и не е хормонално зависима.

Известни са два вида Хирзутизъм – Идиопатичен и Вторичен хирзутизъм.

При Идиопатичния хирзутизъм, все още няма ясно установена причина за възникване. И тъй като се наблюдава, най-често, при членове на едно и също семейство, медиците вярват, че е наследствен.

Вторичният хирзутизъм:

Вторичният хирзутизъм е причинен от прекомерното отделяне на андрогени в женския организъм. Дамите, които са се сблъсквали с този симптом, претърпяват различни промени като: мутация на гласа, уголемяване на мускулите, нередовен менструален цикъл, малки гърди, уголемяване на клитора и др.

За щастие, така нареченото „мъжки тип” окосмяване при жените е лечимо! За целта, първо трябва да се открие причината за Хирзутизма. След откриването й се поставя диагноза и веднага се започва лечение, което включва: системна терапия и козметични средства за отстраняване на нежеланото окосмяване.

Най-подходящото средство за премахване на нежеланото окосмяване е лазерната епилация. Изцяло безболезнени процедури, с гарантирано дълготраен резултат. Премахването на нежеланото окосмяване е изключително важно за лечението на жените, страдащи от Хирзутизъм.

Лазер център „Армада”, гр. Пловдив предлага на всички, желаещи да се възползват от услугите на лазерната епилация безплатен преглед и демо процедура. Ние вярваме, че няма невъзможни неща, стига човек да поиска нещо достатъчно силно.

Преди време, ние от център „Армада” си пожелахме да успеем и да станем най-добрите в сферата на лазерната епилация. Водени от идеята да помагаме на колкото се може повече хора – ето ни сега, реализирали своята мечта. Заповядайте при нас, където ще получите висококачествена епилация на всички зони от тялото и лицето, отлично обслужване и перфектен резултат.

Очакваме Ви!